Itt vagy: Főoldal » okos reklámajándék » Reklámajándék? De minek?

Reklámajándék? De minek?

Van egy szuper terméked/szolgáltatásod?
Hogy tedd még vonzóbbá: bónuszok és reklámajándékok pszichológiája

Sok cég, közte mi is gyakran szembesülünk egy sokrétű jelenséggel. A leendő ügyfelünk lekéri az ajánlatot tőlünk, illetve más cégektől is, hiszen található még a piacon olyan cég, aki hasonló terméket vagy szolgáltatást nyújt, mint a Tiéd.

Mit is tegyünk, hogy a jó minőség, kedves kiszolgálás, gyors szállítás mellett még vonzóbbá tegyük ajánlatunk?

Van egy nagyon fontos pszichológia, melynek valószínű Te is örülsz, hiszen mindenki örül, ha többet kap a pénzéért, mint amit kifizetett. Gondolj bele: a hotelekben az apró csokoládé a párnán, egy ajándék matrica a közértben, ajándék kóla a pizzádhoz, vagy egy szórakoztató nyereményjáték a kedvenc üdítőd csomagolásán.

ajandek1

Ezek az ajándékok még akkor is megemelik a termék értékét, ha csak apróságokról beszélünk.

Mi lenne, ha kicsit megdobnád az ajánlatod, és tudatosan alkalmaznád a “reklámajándékok pszichológiáját”?

Ki mondta, hogy az ajánlatod egyetlen termék kell, hogy legyen? Illetve nem kell drága dolgot adnod mellé, hogy értékesebbé tedd.

Remek példa erre az a régi rágógumi, aminek két perc után elment az íze, kemény volt, és még csak lufit sem lehetett belőle fújni, de volt benne egy autós matrica. Gyerekként mindenki a matricás rágókat vette, és egy nap egy csomaggal is simán elfogyott belőle, mert hát íze az nem nagyon volt. A matrica viszont kellett :).

Azóta persze kismillió variációban megjelent:

turbo_new_21

Az ilyen ajándékok jó alkalmat adnak arra is, hogy határidőket szabj meg még akkor is, ha egyébként a terméked mindig elérhető.

Olyan dolgot adj reklámajándékként, amit önmagában is el lehetne adni, tehát van olyan értékes, hogy a vásárló akár fizetne is érte.

Mi folyamatosan kapjuk a megkereséseket magánszemélyektől, hogy egy darabot vehetne-e…

A PendriveGuru-nál főleg ezekkel találkoztattál tavaly:

Névjegy pendrive 16 GB pendriveGuru

Névjegy pendrive 16 GB pendriveGuru

4000 mAh power bank PendriveGuru

4000 mAh slim power bank PendriveGuru

És idén:

Bluetooth hangszóró, telefonos kihangosító, pendriveguru

Bluetooth hangszóró, telefonos kihangosító

 

USB 3.0 gyors fém pendrive

USB 3.0 gyors fém pendrive, Alabama típus

Fontos, hogy az ajándékot sose a meglévő termékedből vedd ki, mert az visszatetszést kelt. Ha van egy e-bookod, akkor az nem bónusz, hogy az utolsó fejezetet kiemeled és melléteszed ajándékként. Másként fogalmazva, rendel az ügyfelünk 100 db céglogós pendrive-ot és mellé ingyen adjuk a 101. ugyanolyat.

Inkább adj valami olyat, ami jól kiegészíti ajánlatod, praktikus használati tárgy, mely a rendeléstől függetlenül folyamatosan jelen lehet ügyfeled asztalán.

Ajándékot adni egyébként mindig szexibb, mintha árakciózol. Egyrészről nem rontja a pozicionálásod (nem csökkented az áraidat), másrészről pedig a reklámajándék beszerzési értéke minidig kisebb, mint a bolti értéke.

Egy jól kiválasztott reklámajándékkal meg tudod különböztetni magad, akkor is, ha egyébként más is árulja ugyanazt, amit Te. 

Tesztelt ajándékaink, kérd ajánlatunk saját logós reklámajándékodra IDE kattintva.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.