Itt vagy: Főoldal » okos reklámajándék » 5 gyors tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a kiállítási standodból

5 gyors tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a kiállítási standodból

5 gyors tipp, hogy a legtöbbet hozd ki a kiállítási standodból

 

Akár kezdő vagy, akár már évek óta jársz kiállításokra, tudnod kell, hogy könnyű hibázni.

A kiállítás kiváló lehetőséget jelent , hogy piacot szerezz vállalkozásodnak, de ha helytelenül fogsz hozzá akár több kárt okozhatsz a márkádnak mint amennyit nyerhettél volna. Ha eltelt már egy kis idő, amióta utoljára állítottál fel egy standot, szóróajándékot választottál kiállításra, vagy elkelne néhány jó tanács, hogyan is állj hozzá az első alkalommal, íme néhány hasznos tipp:

 

  1. Bölcsen válaszd meg a helyszínt

A kiállításokon a legtöbb figyelemre a szigetszerű, ill. az elől helyet foglaló standok számíthatnak. Amint megneszelsz egy kiállítást, amin szeretnél részt venni azonnal iratkozz fel és foglald le a legjobb helyet a céged nevében. Ha a legjobb helyek nem foglalhatók vagy kicsi az erre fordítható kereted, nézd meg le tudsz-e foglalni egy sarokban álló standot. Ez segíthet a praktikusabb belépési és kilépési forgalom megszervezésében.

 

  1. Tedd hívogatóvá a standodat

 

Amennyiben zárt standon fogsz kiállítani, gondoskodj valamilyen kreatív megvilágításról – mely megragadja a tekintetet, megállásra készteti az elhaladókat.

Aztán, ha a dolgok már beindultak készíts egy gyors értékelést a többi stand hangulatával és megjelenésével kapcsolatban. Ha többségük még elfoglalt és nem tudnak a látogatókra figyelni bátorítsd csapatodat, hogy a nézelődőket hívják oda a Ti standotokhoz. Ugyanakkor ha a melletted álló standok valamelyike már ezt csinálja, óvatosabb megközelítésre lesz szükséged.

A tömegből kiállva nagyszerűen fel lehet hívni a résztvevők figyelmét.

És nehogy egy hosszú asztalt helyezz a stand elejére -az eltorlaszolt bejárat akaratlanul is “ne gyere be” üzenetet közvetít.

 

  1. A megfelelő embereket vidd magaddal

Ha azt hiszed, hogy véletlenszerűen kiválaszthatod alkalmazottaid közül a kiállítás személyzetét, tévedsz.

Kérd meg csapatod tagjait, hogy önként jelentkezzenek és azokat válaszd, akiknek a legélénkebb a személyisége, akik a legtöbb tapasztalattal rendelkeznek és akik a legjobban dolgoznak nagy tömegben. És győződj meg arról, hogy valóban szeretnének-e részt venni, erőltetni valakit, hogy a standnál dolgozzon nem éppen jó eredményeket vetít előre.

 

  1. Ne fukarkodj a logózótt ajándékokkal

4000 mAh power bank PendriveGuru

4000 mAh power bank PendriveGuru

A szóróajándék kiállításra külön átgondolást követel. A tollaknak és palack melegítőknek is megvan a maguk szerepe vállalkozásod marketingjében, de talán nem egy közép és felső kategóriás kiállításon.

Ehelyett inkább végy fontolóra néhány palackozott vizet céged logójával és nevével a címkéjükön, hogy így is segítsd céged népszerűsítését a kiállításon.

Majd ruházz be néhány olyan reklám ajándékba is, amelyek a kiállítás után továbbra is emlékeztetnek rád.

Nézd meg minőségi reklám ajándék kínálatunkat az olcsóbbtól a prémium termékekig – 3in1 érintőtollak, power bankok, bluetooth hangszórók

 

  1. Standod kiegészítő elemeinél szorítkozz a minimumra

Győződj meg róla, hogy a kiállítás minden egyes látogatója kap valamilyen céges ajándékot és egy kis informatív olvasnivalót a cégedről. A többi kiegészítőt – asztalok, székek, poszterek – viszont ne vidd túlzásba. Ha a céged azért van jelen, hogy bemutassa egy vagy két termékét, mindegyikből legyen kéznél, hogy bemutathasd őket.

Győződj meg róla, hogy önkéntes segítőid jól képzettek a többi készleten lévő termékkel kapcsolatban is, így azokat is ajánlhatják.

Ha a vállalkozásod szolgáltatás orientált, hozz magaddal néhány képet a befejezett projektekről. Majd hagyd, hogy csapatod tagjai beszéljenek a szolgáltatás minőségéről.

Ne feledd minél több dolgot hozol magaddal, annál nagyobb feladat lesz az összeállításuk és szétszedésük. Ehelyett tedd a csapatodat a középpontba és hagyd, hogy dolgozzanak.

Hogy a legtöbbet hozhasd ki a kiállítási standodból és közben a költségeket is ellenőrzés alatt tarthasd készíts egy pénzügyi tervezetet amilyen korán csak lehet. Ebben külön tüntesd fel a következő tételeket: kiállító stand díja, kellékek, szóróajándékok kiállításra, egyenruhák ára ( ha szükséges), bérszámfejtés, étkezés, utazási költségek.

Fontos, hogy próbáld megszerezni a lehető legjobb kiállító standot, de közben nehogy túllépd az anyagi keretedet.