Itt vagy: Főoldal » okos reklámajándék » Wireless telefontöltő

Wireless telefontöltő

 Mit is jelent a wireless telefontöltő megnevezés:

A töltő és az okostelefon között vezeték nélküli kapcsolat van, tehát, amikor épp nem telefonálunk a dolgunk mindösszesen annyi, hogy telefonunkat a korábban elektromos hálózatra csatlakoztatott egyedi logós töltőpadra helyezzük. Nos vezetékre azért a wireless töltőnél is szükség van,  csak nem a telefonhoz, hanem a töltőhöz kell azt csatlakoztatni. Így magát a telefont nem kell összedugni semmivel.

A wireless telefontöltő működése:

Ez az egyedi reklámajándék elektromágneses teret használ az akkumulátor töltéséhez. A töltő állomás egy vagy több tekercs segítségével elektromágneses teret generál, amelyet a telefonban lévő tekercs úgy alakít át, hogy azzal tölteni lehessen az akkumulátort.

A módszert már régóta használják olyan helyeken, ahol el kell szigetelni a töltéshez használt csatlakozókat ( pl. elektromos fogkefe vagy borotva a víz miatt). Mostanra annyit fejlődött a technológia, hogy okos telefonok töltésénél is hatékonyan alkalmazható ez a módszer. Bár még mindig nem a leggyorsabb töltési módszer, használatának egyszerűsége miatt praktikus céges ajándék lehet belőle.

Qi vs Powermat  – avagy amire mindenképpen figyeljük az egyedi wireless telefontöltő kiválasztásakor

Noha általában a Qi (ejtsd csí) töltést azonosítják a vezeték nélküli töltéssel, valójában többféle módszer is létezik a wireless telefontöltőknél. Az egyik piaci szereplő a Powermat, akik hasonló elven, de más szabványok alapján fejlesztik technológiájukat. Tehát vezeték a vezeték nélküli töltéshez a fenti egyik technológiával el kell legyen látva okostelefonunk.

Habár várakozások szerint a Qi technológia fog elterjedni, mivel a gyártócég a Samsunggal közösen fejleszt, egyelőre még külön odafigyelést igényel vásárláskor a piacon lévő különböző technológiájú wireless telefon töltők közötti helyes választás.  Ez alól kivétel a Samsung Galaxy S6 és S6 Edge, amelyek Qi és Powermat technológiával is működnek.

Wireless telefontöltő – céges ajándék kötöttségek nélkül

Ennek az egyedi ajándéknak nagy előnye, hogy amikor nincs épp a kezünkben a telefon, gyakorlatilag folyamatosan töltőn lehet anélkül, hogy bármilyen extra folyamatra lennénk kényszerítve.