Itt vagy: Főoldal » okos reklámajándék » Bluetooth egér és Bluetooth billentyűzetről bővebben

Bluetooth egér és Bluetooth billentyűzetről bővebben

 

Mi is az a Bluetooth?

Bluetooth egy vezeték nélküli technológia, amely 10m-t meg nem haladó rövid hatótávolságú eszközök közötti kapcsolatok kiépítésére használható.

Különbség a vezeték nélküli  és a Bluetooth egér között

Nem számít, hogy az irodában, otthonról vagy egy kávézóban a laptop mellől dolgozol – a vezetékek csak felesleges terhet jelentenek. Mielőtt úgy döntesz, hogy lecseréled eddigi eszközeidet, tudnod kell a különbséget a hagyományos vagy USB vezeték nélküli egér és a Bluetooth egér között.

Vezeték nélküli egér

Összehajtható optikai egér, vezeték nélküli

Összehajtható optikai egér, vezeték nélküli

A legtöbb vezeték nélküli egér a számítógép egy USB portjához csatlakoztatott összeköttetésen keresztül kapcsolódik a géphez, amely felveszi a vezeték nélküli egér által kibocsátott jeleket és átalakítja, hogy a számítógép számára érthető legyen. Az USB kapcsolat nem igényel semmilyen speciális konfigurációt vagy beállítást az egér alapvető funkcióinak beállításához. Illesztőprogram telepítésére akkor lehet szükséged, ha a kétoldali gomb és görgő funkción túl más funkciót is használni szeretnél.

Bluetooth egér

Bluetooth egér céglogóval, reklámajándék

Bluetooth egér

A Bluetooth egerek csak a számítógéphez való kapcsolódás módjában térnek el a hagyományos vezeték nélküli egerektől. Ahelyett, hogy egy külön erre szánt csatlakozót kellene a számítógépben dugnod, a a Bluetooth egér a számítógép Bluetooth antennáját használja az összeköttetés kialakításhoz. Miután a számítógéppel egyszer végigmentél a beazonosítás és összepárosítás folyamatán, a számítógép a jövőben automatikusan csatlakozni fog a Bluetooth egérhez használatkor.

 

Teljesítmény és akkumulátor élettartam

A hagyományos vezeték nélküli és a Bluetooth egér esetében a technológia csak a számítógéphez való csatlakozás módját határozza meg. Az eszköz tényleges teljesítménye az egér technológiájától függ, attól ahogyan a kezed mozgását érzékeli és leköveti. Minél több képpontot képes érzékelni az egér, annál érzékenyebben reagál a mozgásra.

Az egér akkumulátorának élettartamát az extra funkcióktól, mint például programozható gombok függ.

 

Kompatibilitás

A Bluetooth egerek hátránya a vezeték nélküli változattal szemben, azaz hogy míg a legtöbb számítógépnek van USB csatlakozója, nem mindegyik rendelkezik Bluetooth antennával épp fordítva igaz a tabletek és okostelefonok esetén. Hiszen ezen eszközök esetében kizárólag a Bluetooth egér jöhet számításba, ha megunva a kis képernyőn való pötyögést szeretnénk kihasználni a teljesítmény mögött rejlő lehetőségeket.


Használhatunk PC Bluetooth-billentyűzetet Androidos tablethez vagy okostelefonhoz?

Itt leírjuk hogyan használhatod Bluetooth billentyűzetedet okos eszközeiddel

Igen csatlakoztathatod Bluetooth-billentyűzetedet Android telefonodhoz vagy tabletedhez, ahogy akár egeret vagy joystick-ot. Bármilyen beviteli eszközt csatlakoztathatsz Androidhoz Bluetooth segítségével és ugyanúgy használhatod őket mint számítógéppel.

Ez alól az egyetlen kivétel, ha Bluetooth- billentyűzeted speciális USB csatlakozót igényel. Ha ez a helyzet és Androidos készüléked nem rendelkezik USB porttal akkor szükséged lesz egy különálló USB adapterre. Ezt egy kompatibilis Bluetooth-billentyűzt megvásárlásával védheted ki.

 

Bluetooth-billentyűzet csatlakoztatása Androidhoz

Bluetooth-eszköz csatlakoztatásához először kapcsold be a Bluetooth-t okoseszközödön.  Ehhez először nyisd meg a Beállítások alkalmazást, majd menj a Vezeték nélküli hálózatok menüre. Ezután egyszerűen kapcsold be a Bluetooth-t.

Ezután össze kell párosítanod készülékedet a Bluetooth-billentyűzettel. Ehhez érintsd meg a Bluetooth-jelzést telefonodon/tableteden, hogy tovább juss a Bluetooth-beállításokhoz.

Most kapcsold be a Bluetooth-billentyűzeted, majd visszatérve Android eszközödhöz  és érintsd meg az Eszközök keresése menüpontot.

Android eszközöd meg fogja keresni a billentyűzetet.

Miután a billentyűzet megjelent az összepárosítható eszközök listájában kattints rá.

Attól függően hogyan működik a billentyűzeted lehet, hogy be kell gépelned valamilyen kódot, amit az Android megjelenít.

Miután elvégezted a billentyűzet összepárosítását, a párosított eszközök listáján meg fog jelenni. Most már használhatod Bluetooth-billentyűzeted gépelésre bármely alkalmazásnál, amely lehetővé teszi a szövegbevitelt.

Ne feledkezz meg a Bluetooth kikapcsolásáról, amikor éppen nem használod, mert hamar lemeríti az akkumulátort. Továbbá repülőgépen is tartózkódj használatától.